1000e rit Wensbus Roerdalen

Iets meer dan een half jaar geleden zijn we begonnen met het aanbieden van de Wensbus Roerdalen. Onlangs mochten we de 1000e rit inboeken. De rit werd geboekt door Dhr. Wiel Dahmen. Hij werkt als vrijwilliger bij Zorgcentrum Bergh in St. Odilienberg en we konden hem verrassen toen hij klaarstond voor de terugrit naar zijn huis in Herkenbosch.

Nu op naar de 2500e rit. Deze gaat gegarandeerd ergens dit jaar nog plaatsvinden.

——————————————————————–

Mooie Sinterklaasactie van Wensbus:

Download hieronder een PDF-versie van dit document:
Sinterklaasactie Wensbus Roerdalen

——————————————————————–

Rockwool schenkt Wensbus 3.000 euro

In plaats van te kiezen voor een kerstpakket, schonk een deel van het personeel van Rockwool de waarde van het pakket aan een goed doel. Dit jaar is de keuze gevallen op de Wensbus Roerdalen. Onlangs namen bestuursleden van de stichting Wensbus Roerdalen een cheque van 3.000 euro in ontvangst.

Voorzitter Peter Boers van de Wensbus is zeer in zijn nopjes met deze schenking. “We zijn een startend initiatief, dat gelukkig steeds meer bekendheid binnen Roerdalen krijgt. Het aantal ritten stijgt met de week, maar desondanks werken wij met een beperkte begroting, dus deze gulle schenking komt op een goed moment.”

Rockwool toont hiermee zijn maatschappelijke betrokkenheid bij een initiatief als de Wensbus, die immers geheel ten dienste staat aan inwoners van de gemeente Roerdalen. Boers: “Mooi dat bedrijven als Rockwool ons een hart onder de riem steken. Naast de steun van de Provincie Limburg en de gemeente Roerdalen, merken we dat zowel ondernemers als burgers steeds meer sympathie hebben voor ons initiatief. Wij hopen op nog meer vrienden!”

Met dat laatste doelt Peter Boers op de ‘Vrienden van de Wensbus’. Met een klein bedrag kunnen sympathisanten de Wensbus financieel steunen. Kijk voor meer informatie op deze site.

——————————————————————–

Bezoek de kerstmarkt!

De Wensbus Roerdalen brengt u op diverse woensdagen in november en december naar de Kerstmarkten bij tuincentrum Daniëls of tuincentrum Schmitz en haalt u ook weer op. Dus, heeft u zin om mee te gaan bel dan gerust met de Wensbus en dan komen wij u ophalen voor een gezellige middag in een van de tuincentra.

Kijk hieronder voor meer informatie in de flyer:

Kerstmarkt flyer 1.2 05-10-2018

——————————————————————–

Film, gemaakt door de lokale omroep OR6:

https://youtu.be/VM8uzcCafT4

——————————————————————–

Word “Vriend van de Wensbus Roerdalen”

U kunt ons project financieel ondersteunen door Vriend te worden van de Wensbus Roerdalen. Hoe kunt u dit doen?

Door jaarlijks een donatie te doen van 25 euro of meer. Als u dit doet kun u naamsvermelding krijgen op de site van Wensbus Roerdalen. Deze is te benaderen via www.wensbusroerdalen.nl  onder het item “Vrienden van de Wensbus”.

Indien u naamsvermelding wilt, dan kunt u dit aangeven en wordt uw donatie onder vermelding van uw naam opgevoerd. Indien u  geen naamsvermelding wilt dan wordt uw donatie als anonieme sponsor opgevoerd.
Bijdragen kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer: NL92RBRB0706345975 ten name van: Stichting Wensbus Roerdalen.

Het secretariaat van de Wensbus Roerdalen is telefonisch bereikbaar op nummer 0681172283 of per mail naar info@wensbusroerdalen.nl

Wij verzoeken u telefonisch of via de mail contact op te nemen om uw voorkeur en nadere gegevens door te geven.

Wij stellen  uw steun zeer op prijs.
Stichting Wensbus Roerdalen

——————————————————————–

De Wensbus Roerdalen is nu ook aan de voorkant herkenbaar

De Wensbus Roerdalen is vanaf vandaag ook aan de voorkant goed herkenbaar. Dankzij een mooie belettering is het logo nu goed zichtbaar op de motorkap van onze bus. Daarmee is de bus nog meer zichtbaar en herkenbaar voor inwoners van Roerdalen. Wilt u gebruik maken van de diensten van de Wensbus Roerdalen? Bel met 06-40585869 (maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur). Het nummer staat trouwens ook groot op de zijkant van de bus!

——————————————————————–

Wensbus officieel in gebruik genomen

Vanochtend is de Wensbus Roerdalen officieel in gebruik genomen. Met wethouder Eugenie Cuijpers van de gemeente Roerdalen én de heer Springer, de oudste inwoner van Roerdalen. Hieronder foto’s van de officiële handeling (rechts) en een groepsfoto van bestuur en vrijwilligers van de stichting Wensbus Roerdalen (foto’s: Pim Ermers) 

———————————————————————————————————————-

Persbericht

Sint Odiliënberg, 31 augustus 2018

Wensbus voor Roerdalen

Goed nieuws voor de inwoners van Roerdalen! Zij kunnen voortaan gebruik maken van de Wensbus. Stichting Wensbus Roerdalen ontving hiervoor begin dit jaar een subsidie van Provincie Limburg en van de gemeente Roerdalen. De Wensbus zorgt voor mooie, nieuwe verbindingen in Roerdalen. Op woensdag 5 september is de officiële start. Wethouder Eugenie Cuijpers, Peter Boers voorzitter van Stichting Wensbus Roerdalen en vrijwilligers van de Wensbus maken dan een feestelijke rit met de Wensbus door Roerdalen. Bijzonder is dat ook een van de oudste inwoners van Roerdalen, de 102-jarige heer Springer, van de partij is.

“Ik ben trots op de mensen van Stichting Wensbus Roerdalen,” aldus wethouder Eugenie Cuijpers. “Zij hebben echt hun best gedaan voor de Wensbus. Het is een uitkomst voor mensen die niet zelfstandig kunnen reizen. Dat zullen vooral ouderen en mindervaliden zijn, maar de bus is er ook voor bijvoorbeeld jongeren met een gebroken enkel. Het zou mooi zijn als de bus ook een rol kan spelen bij het verminderen van eenzaamheid. De drempel om gezellig een kopje koffie te gaan drinken bij familie of zelf boodschappen te gaan doen wordt met de bus immers iets minder groot.” 

Mogelijkheden
“De bus rijdt op weekdagen en vooral binnen Roerdalen,” zegt Peter Boers van Stichting Wensbus Roerdalen. “Onze chauffeurs mogen mensen naar het ziekenhuis in Roermond brengen, of naar de dependance van het ziekenhuis in Echt. Ook een reis naar een crematorium in Roermond, Baexem of Echt of naar het NS-station in Roermond of Echt is toegestaan. De Wensbus heeft geen ruimte voor een rolstoel. Het is wel mogelijk om een opvouwbare rolstoel of een rollator mee te nemen. Ook huisdieren kunnen we niet meenemen. Een hulphond is natuurlijk een uitzondering. Een rit met de Wensbus kost € 1,50 voor een enkele rit binnen Roerdalen en € 3,00 voor een rit naar een aantal bestemmingen buiten Roerdalen. Het bestaan van de Wensbus krijgt steeds meer bekendheid in Roerdalen. Ik ga ervan uit dat we snel veel meer aanvragen gaan krijgen. Dat is mooi, want daar doen we het voor.” 

Vrijwilligers gezocht!
De Wensbus is een bewonersinitiatief dat volledig draait op vrijwilligers. Er zijn niet alleen chauffeurs nodig maar ook gastvrouwen of –heren die tijdens de reis een handje kunnen helpen. Ook moet iemand de ritten plannen. “We kunnen nog wel een aantal vrijwilligers gebruiken,” zegt Pierre van Elmpt. Kijk op www.wensbusroerdalen.nl of mail naar info@wensbusroerdalen.nl. Bellen kan ook: 06 811 722 83.”

Eind persbericht

———————————————————————————————————————-

Na 200 ritten is Wensbus Roerdalen nu al een succes

De start van de Wensbus Roerdalen was rustig; niet elke dag werden er ritten geboekt. Langzaam maar zeker werd de Wensbus bekender in de gemeenschap van Roerdalen. Resultaat: op 14 augustus j.l. kon al de 200e rit worden ingeboekt!

Op de geplande, en door het bestuur zo gehoopte datum, van 1 juli 2018 kregen we de beschikking over de Wensbus. Vanaf die datum zijn we, dankzij de inzet van talloze vrijwilligers, begonnen met het verzorgen van ritten voor de inwoners van Roerdalen. Dat was steeds onze eerste prioriteit. Inmiddels hebben we ook de officiële ingebruikname van de Wensbus kunnen plannen. We hebben de Burgemeester en Wethouders van Roerdalen uitgenodigd om met alle vrijwilligers van de Wensbus mee te gaan naar de Gitstappermolen en daar het officiële gedeelte uit te voeren. Uiteraard met koffie en vlaai. Dat gaat gebeuren op woensdag 5 september a.s. De officiële ingebruikname gaat het college niet alleen doen. De onlangs 102 jaar geworden heer Springer uit St. Odiliënberg kijkt er naar uit om hun daarbij helpen. Uiteraard doen we van dit feestelijk gebeuren in woord en beeld verslag op deze website.

St. Odilienberg, 18 augustus 2018

———————————————————————————————————————-

Start Wensbus Roerdalen

Vandaag, maandag 2 juli 2018, is de Wensbus Roerdalen officieel van start gegaan. Trots hebben de bestuursleden Peter Boers en Pierre van Elmpt de bus aan de diverse vrijwilligers in de verschillende kernen van Roerdalen gepresenteerd.
Op de foto staan Pierre en Peter met de bus op het kerkplein voor basiliek in St. Odilienberg. Vanaf dinsdag 3juli staan de eerste ritten op het programma.