Het VoordeBuurt Fonds steunt Wensbus Roerdalen

In samenwerking met het Oranje Fonds heeft RegioBank het VoordeBuurt Fonds opgericht. Het VoordeBuurt Fonds steunt initiatieven die een bijdrage leveren aan de vitaliteit en lokale verbondenheid van dorpen en kleine steden. Stichting Wensbus Roerdalen is één van de initiatieven die gesteund wordt door het VoordeBuurt Fonds.

Stichting Wensbus Roerdalen is opgericht om laagdrempelig vervoer aan te bieden aan mensen die zelf geen auto ter beschikking hebben of om bepaalde redenen niet met het openbaar vervoer kunnen reizen. Een aantal voorbeelden zijn het vervoer binnen onze kernen naar de plaatselijke voedselbank, gezamenlijk kook- en eetpunt of bezoekje aan kennissen of familie. Buiten de kernen rijdt de bus naar het ziekenhuis, station, crematorium en nog een aantal vaste plekken. De Wensbus draait geheel op enthousiaste vrijwilligers; planners, chauffeurs, gastheren en gastvrouwen, iemand die de website beheert en het bestuur.

De Wensbus kan jouw hulp goed gebruiken!

Want naast een financiële bijdrage uit het VoordeBuurt Fonds hebben we meer nodig om er voor te zorgen dat de Wensbus ook in de toekomst kan blijven rijden. Hoe meer steun uit de omgeving hoe beter. Zo dragen we samen bij aan een fijne plek voor iedereen. Want een leefbare buurt maken we samen. In de komende weken maken we via onze Facebook-pagina meer bekend over deze campagne. Volg ook de berichten in de plaatselijke gemeentebladen in de verschillende kernen.

Wil je ons nu al steunen met een donatie? Ga dan naar https://www.voordebuurtfonds.nl/project/de-wensbus-verbindt-roerdalen

Facebook: https://www.facebook.com/wensbusroerdalen

——————————————————————–

Herstart Wensbus Roerdalen

Het coronavirus heeft ons allen stevig bezig gehouden. Ook Roerdalen kende de nodige slachtoffers, zowel binnen onze groep vrijwilligers als ook binnen de gemeenschap en zelfs binnen de gebruikersgroep van onze Wensbus.

Sinds maart hebben wij onze activiteiten moeten stilleggen en moesten we thuisblijven, of we wilden of niet. De wereld begint weer een beetje los te komen waardoor we met een gedeelte van onze vrijwilligers opnieuw kunnen beginnen met de ritten. Voor de eerste maand hebben we op elke dag een chauffeur beschikbaar. Niet alle ritten worden nog begeleid door een gastvrouw/-heer.
Onze bus is helemaal aangepast aan de voorwaarden die gesteld zijn voor vervoer in coronatijd. In de bus staan middelen voor de chauffeurs en begeleiders om te zorgen voor een schoongemaakte zitplaats.

Onder een aantal voorwaarden gaan we op maandag 3 augustus weer ritten uitvoeren. Deze voorwaarden houden we in ieder geval in de maand augustus aan.

Men moet zelfstandig in en uit de bus kunnen stappen. Een eventuele rollator kan men naast de bus laten staan en wordt door de chauffeur en/of gastvrouw/-heer veilig achter in de bus gezet.

  • De veiligheidsgordels dient men zelfstandig te kunnen gebruiken.
  • Passagiers zijn verplicht een eigen mondkapje mee te nemen en ook te dragen.
  • Er worden maximaal 3 passagiers vervoerd (zitplaatsen zijn beschermd).

Aan het einde van die maand gaan we evalueren of deze lijst versoepeld kan worden.

De ritten kan men weer telefonisch boeken vanaf 27 juli via het inmiddels bekende nummer: 06 40585869.

Personen die reeds voor langere perioden een rit gereserveerd hadden dienen dit opnieuw te gaan doen. Voorlopig zullen de planners u een paar vragen moeten stellen om eventuele risico’s voor iedereen tot een minimum te beperken.

Hebt u zelf vragen, stel ze aan iedereen binnen onze Stichting, zowel bestuur als planners, chauffeurs en gastvrouwen/-heren, kan ook via ons algemene telefoonnummer 06 81172283 of via een mail naar info@wensbusroerdalen.nl

Wij doen ons best om zo snel mogelijk weer de oude vertrouwde service te geven aan iedereen binnen Roerdalen.

——————————————————————–

Coronavirus

Het coronavirus houdt ons allen bezig, in Nederland heeft iedere burger er mee te maken. Helaas raakt het ook de Wensbus Roerdalen. Door de recente ontwikkelingen, waarbij preventie voorop stond en er alles in het werk wordt gesteld om verdere verspreiding van dit virus te beperken, hebben we helaas moeten besluiten om de activiteiten van de Wensbus Roerdalen per direct stil te leggen. Tot nader order zal de Wensbus niet rijden, via de daarvoor bestemde media laten wij u weten wanneer de Wensbus weer volledig inzetbaar is.

Kijk ook naar onderstaand bericht uit de dorpsblaadjes van Roerdalen.
Artikel Wensbus dorpsblaadjes Roerdalen

Uiteraard betreuren we dit besluit ten zeerste. Vooral omdat we de mensen waarvoor de Wensbus vaak iedere dag een uitkomst is, de oudere, soms kwetsbare medeburgers in Roerdalen, nu even niet meer van dienst kunnen zijn. Het is daarom met pijn in het hart dat we dit besluit hebben moeten nemen.

We troosten ons met de gedachte dat velen, als gevolg van de restricties die ons vanuit de overheid worden opgelegd, al zelf een keuze hebben gemaakt om minder van huis te gaan, en hun sociale contacten tot een minimum te beperken. Om daar zeker van te zijn hebben we de afgelopen dagen contacten gehad met verschillende instellingen en instanties. Ook de vaste klanten hebben we tijdig kunnen informeren.

De gezondheid van onze klanten, maar ook van de vrijwilligers die het mogelijk maken dat de Wensbus kan rijden, die gezondheid gaat boven alles. Laten we hopen dat we weer snel in een normale situatie terechtkomen. Een situatie, waarbij de Wensbus weer een vertrouwd gezicht in de verschillende kernen van de gemeente Roerdalen kan zijn.

We wensen iedereen een goede gezondheid in deze moeilijke tijd.

Namens het bestuur,
Peter Boers

——————————————————————–

Wensbus Roerdalen 1 jaar!

De Wensbus Roerdalen rijdt nu 1 jaar. Op 2 juli 2018 hebben we onze eerste rit uit kunnen voeren. Veel mensen hebben we inmiddels binnen de gemeente Roerdalen gebracht naar plekken waar ze zo graag naar toe willen. Koffie drinken bij een (oude) bekende of familie. Ook naar bijvoorbeeld de kienmiddagen, naar het middageten, zelfs een gezamenlijk avondeten, de dagbestedingen, boodschap(pen) doen, waarbij we zo nodig een helpende hand toesteken, of naar een medische voorziening.

Weer andere mensen hebben we mogen vervoeren naar een van de vele bestemmingen binnen Roermond en Echt. Gedurende dit eerste jaar is het ons gelukt deze mogelijkheid al uit te mogen breiden. Een volledige lijst vindt u op deze website.
Daarnaast organiseren we aktieritten zoals de Sinterklaasritten en de ritten naar en van de Kerstmarkten. Zo zijn we bezig om met alle vrijwilligers de bewoners, binnen onze doelgroep, uit Roerdalen te vervoeren.

Om dit waar te kunnen blijven maken zoeken we doorlopend een financiële ondersteuning via “Vrienden van de Wensbus”. Daartoe waren we o.a. met onze vrijwilligers en uiteraard onze bus aanwezig op de Jaarmarkt in Melick en recent op de Sint Janmarkt in Herkenbosch.

We danken alle mensen (potentiële gebruikers, nieuwe Vrienden van….. en belangstellenden met een vrije gift) die ons ondanks de regenachtige dag in Melick en de zeer hete dag in Herkenbosch toch hebben bezocht. En daarmee alle inwoners van Roerdalen steunen door de Wensbus nog vele jaren te laten rijden. En wie weet wordt het ooit tijd voor een tweede bus.

De volgende markt waar u ons kunt vinden is de Aezelemert, op 14 juli in Montfort.

Even een aantal feiten na het eerste jaar Wensbus:

  • 2.297 uitgevoerde ritten.
  • Bijna 200 verschillende personen hebben de weg naar de Wensbus gevonden. Velen rijden we elke week en zelfs meerdere malen per week.
  • We hebben op dit moment 21 chauffeurs, 19 gastdames/-heren, 5 planners, 2 coördinatoren en 3 bestuursleden in onze vrijwilligersgroep.
  • Bijna 25.000 gereden kilometers.

Uit deze cijfers blijkt heel duidelijk dat de Wensbus aanslaat en inmiddels onderdeel geworden is van de vervoersmogelijkheid voor de inwoners uit de gemeente Roerdalen.

We hopen dan ook dat we nog lang met deze voorziening door kunnen blijven gaan. Op de eerste plaats willen we vervoer blijven aanbieden voor iedereen die ons nodig heeft. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Chauffeurs, gastdames/-heren, we hebben er al veel. Maar nieuwe vrijwilligers blijven altijd nodig.

Planners, door omstandigheden gaan ons helaas 2 planners verlaten zodat we serieus op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers die vanuit eigen huis op hun eigen computer en met een speciaal ontwikkeld planningsprogramma, minimaal een dag in de week, of misschien om de zoveel weken een hele week de per telefoon bestelde ritten in te plannen.

Ook krijgt de planner de beschikking over een plantelefoon.

Als laatste blijven we op zoek naar nieuwe bestuursleden binnen onze Stichting Wensbus Roerdalen, waarbij een voorkeur bestaat voor een secretaris.

En UITERAARD: “Vrienden van de Wensbus” blijven altijd welkom! Info hierover is te vinden in de flyers die inmiddels op vele plekken binnen Roerdalen te vinden zijn of gewoon via deze website.

——————————————————————–

1000e rit Wensbus Roerdalen

Iets meer dan een half jaar geleden zijn we begonnen met het aanbieden van de Wensbus Roerdalen. Onlangs mochten we de 1000e rit inboeken. De rit werd geboekt door Dhr. Wiel Dahmen. Hij werkt als vrijwilliger bij Zorgcentrum Bergh in St. Odilienberg en we konden hem verrassen toen hij klaarstond voor de terugrit naar zijn huis in Herkenbosch.

Nu op naar de 2500e rit. Deze gaat gegarandeerd ergens dit jaar nog plaatsvinden.

——————————————————————–

Mooie Sinterklaasactie van Wensbus:

Download hieronder een PDF-versie van dit document:
Sinterklaasactie Wensbus Roerdalen

——————————————————————–

Rockwool schenkt Wensbus 3.000 euro

In plaats van te kiezen voor een kerstpakket, schonk een deel van het personeel van Rockwool de waarde van het pakket aan een goed doel. Dit jaar is de keuze gevallen op de Wensbus Roerdalen. Onlangs namen bestuursleden van de stichting Wensbus Roerdalen een cheque van 3.000 euro in ontvangst.

Voorzitter Peter Boers van de Wensbus is zeer in zijn nopjes met deze schenking. “We zijn een startend initiatief, dat gelukkig steeds meer bekendheid binnen Roerdalen krijgt. Het aantal ritten stijgt met de week, maar desondanks werken wij met een beperkte begroting, dus deze gulle schenking komt op een goed moment.”

Rockwool toont hiermee zijn maatschappelijke betrokkenheid bij een initiatief als de Wensbus, die immers geheel ten dienste staat aan inwoners van de gemeente Roerdalen. Boers: “Mooi dat bedrijven als Rockwool ons een hart onder de riem steken. Naast de steun van de Provincie Limburg en de gemeente Roerdalen, merken we dat zowel ondernemers als burgers steeds meer sympathie hebben voor ons initiatief. Wij hopen op nog meer vrienden!”

Met dat laatste doelt Peter Boers op de ‘Vrienden van de Wensbus’. Met een klein bedrag kunnen sympathisanten de Wensbus financieel steunen. Kijk voor meer informatie op deze site.

——————————————————————–

Bezoek de kerstmarkt!

De Wensbus Roerdalen brengt u op diverse woensdagen in november en december naar de Kerstmarkten bij tuincentrum Daniëls of tuincentrum Schmitz en haalt u ook weer op. Dus, heeft u zin om mee te gaan bel dan gerust met de Wensbus en dan komen wij u ophalen voor een gezellige middag in een van de tuincentra.

Kijk hieronder voor meer informatie in de flyer:

Kerstmarkt flyer 1.2 05-10-2018

——————————————————————–

Film, gemaakt door de lokale omroep OR6:

https://youtu.be/VM8uzcCafT4

——————————————————————–

Word “Vriend van de Wensbus Roerdalen”

U kunt ons project financieel ondersteunen door Vriend te worden van de Wensbus Roerdalen. Hoe kunt u dit doen?

Door jaarlijks een donatie te doen van 25 euro of meer. Als u dit doet kun u naamsvermelding krijgen op de site van Wensbus Roerdalen. Deze is te benaderen via www.wensbusroerdalen.nl  onder het item “Vrienden van de Wensbus”.

Indien u naamsvermelding wilt, dan kunt u dit aangeven en wordt uw donatie onder vermelding van uw naam opgevoerd. Indien u  geen naamsvermelding wilt dan wordt uw donatie als anonieme sponsor opgevoerd.
Bijdragen kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer: NL92RBRB0706345975 ten name van: Stichting Wensbus Roerdalen.

Het secretariaat van de Wensbus Roerdalen is telefonisch bereikbaar op nummer 0681172283 of per mail naar info@wensbusroerdalen.nl

Wij verzoeken u telefonisch of via de mail contact op te nemen om uw voorkeur en nadere gegevens door te geven.

Wij stellen  uw steun zeer op prijs.
Stichting Wensbus Roerdalen

——————————————————————–

De Wensbus Roerdalen is nu ook aan de voorkant herkenbaar

De Wensbus Roerdalen is vanaf vandaag ook aan de voorkant goed herkenbaar. Dankzij een mooie belettering is het logo nu goed zichtbaar op de motorkap van onze bus. Daarmee is de bus nog meer zichtbaar en herkenbaar voor inwoners van Roerdalen. Wilt u gebruik maken van de diensten van de Wensbus Roerdalen? Bel met 06-40585869 (maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur). Het nummer staat trouwens ook groot op de zijkant van de bus!

——————————————————————–

Wensbus officieel in gebruik genomen

Vanochtend is de Wensbus Roerdalen officieel in gebruik genomen. Met wethouder Eugenie Cuijpers van de gemeente Roerdalen én de heer Springer, de oudste inwoner van Roerdalen. Hieronder foto’s van de officiële handeling (rechts) en een groepsfoto van bestuur en vrijwilligers van de stichting Wensbus Roerdalen (foto’s: Pim Ermers) 

———————————————————————————————————————-

Persbericht

Sint Odiliënberg, 31 augustus 2018

Wensbus voor Roerdalen

Goed nieuws voor de inwoners van Roerdalen! Zij kunnen voortaan gebruik maken van de Wensbus. Stichting Wensbus Roerdalen ontving hiervoor begin dit jaar een subsidie van Provincie Limburg en van de gemeente Roerdalen. De Wensbus zorgt voor mooie, nieuwe verbindingen in Roerdalen. Op woensdag 5 september is de officiële start. Wethouder Eugenie Cuijpers, Peter Boers voorzitter van Stichting Wensbus Roerdalen en vrijwilligers van de Wensbus maken dan een feestelijke rit met de Wensbus door Roerdalen. Bijzonder is dat ook een van de oudste inwoners van Roerdalen, de 102-jarige heer Springer, van de partij is.

“Ik ben trots op de mensen van Stichting Wensbus Roerdalen,” aldus wethouder Eugenie Cuijpers. “Zij hebben echt hun best gedaan voor de Wensbus. Het is een uitkomst voor mensen die niet zelfstandig kunnen reizen. Dat zullen vooral ouderen en mindervaliden zijn, maar de bus is er ook voor bijvoorbeeld jongeren met een gebroken enkel. Het zou mooi zijn als de bus ook een rol kan spelen bij het verminderen van eenzaamheid. De drempel om gezellig een kopje koffie te gaan drinken bij familie of zelf boodschappen te gaan doen wordt met de bus immers iets minder groot.” 

Mogelijkheden
“De bus rijdt op weekdagen en vooral binnen Roerdalen,” zegt Peter Boers van Stichting Wensbus Roerdalen. “Onze chauffeurs mogen mensen naar het ziekenhuis in Roermond brengen, of naar de dependance van het ziekenhuis in Echt. Ook een reis naar een crematorium in Roermond, Baexem of Echt of naar het NS-station in Roermond of Echt is toegestaan. De Wensbus heeft geen ruimte voor een rolstoel. Het is wel mogelijk om een opvouwbare rolstoel of een rollator mee te nemen. Ook huisdieren kunnen we niet meenemen. Een hulphond is natuurlijk een uitzondering. Een rit met de Wensbus kost € 1,50 voor een enkele rit binnen Roerdalen en € 3,00 voor een rit naar een aantal bestemmingen buiten Roerdalen. Het bestaan van de Wensbus krijgt steeds meer bekendheid in Roerdalen. Ik ga ervan uit dat we snel veel meer aanvragen gaan krijgen. Dat is mooi, want daar doen we het voor.” 

Vrijwilligers gezocht!
De Wensbus is een bewonersinitiatief dat volledig draait op vrijwilligers. Er zijn niet alleen chauffeurs nodig maar ook gastvrouwen of –heren die tijdens de reis een handje kunnen helpen. Ook moet iemand de ritten plannen. “We kunnen nog wel een aantal vrijwilligers gebruiken,” zegt Pierre van Elmpt. Kijk op www.wensbusroerdalen.nl of mail naar info@wensbusroerdalen.nl. Bellen kan ook: 06 811 722 83.”

Eind persbericht

———————————————————————————————————————-

Na 200 ritten is Wensbus Roerdalen nu al een succes

De start van de Wensbus Roerdalen was rustig; niet elke dag werden er ritten geboekt. Langzaam maar zeker werd de Wensbus bekender in de gemeenschap van Roerdalen. Resultaat: op 14 augustus j.l. kon al de 200e rit worden ingeboekt!

Op de geplande, en door het bestuur zo gehoopte datum, van 1 juli 2018 kregen we de beschikking over de Wensbus. Vanaf die datum zijn we, dankzij de inzet van talloze vrijwilligers, begonnen met het verzorgen van ritten voor de inwoners van Roerdalen. Dat was steeds onze eerste prioriteit. Inmiddels hebben we ook de officiële ingebruikname van de Wensbus kunnen plannen. We hebben de Burgemeester en Wethouders van Roerdalen uitgenodigd om met alle vrijwilligers van de Wensbus mee te gaan naar de Gitstappermolen en daar het officiële gedeelte uit te voeren. Uiteraard met koffie en vlaai. Dat gaat gebeuren op woensdag 5 september a.s. De officiële ingebruikname gaat het college niet alleen doen. De onlangs 102 jaar geworden heer Springer uit St. Odiliënberg kijkt er naar uit om hun daarbij helpen. Uiteraard doen we van dit feestelijk gebeuren in woord en beeld verslag op deze website.

St. Odilienberg, 18 augustus 2018

———————————————————————————————————————-

Start Wensbus Roerdalen

Vandaag, maandag 2 juli 2018, is de Wensbus Roerdalen officieel van start gegaan. Trots hebben de bestuursleden Peter Boers en Pierre van Elmpt de bus aan de diverse vrijwilligers in de verschillende kernen van Roerdalen gepresenteerd.
Op de foto staan Pierre en Peter met de bus op het kerkplein voor basiliek in St. Odilienberg. Vanaf dinsdag 3juli staan de eerste ritten op het programma.